Pàgines

dilluns, 13 de juliol del 2009

HONDURES: una nova denuncia de FEMINISTAS EN RESISTENCIA


Conforme l'esperança d'una solució ràpida per a Hondures s'ha esvaït, la resta del món hem anat oblidant el país i la seva gent. És el mateix que hem fet amb l''Iran o els uigurs a la Xina per a no anar més lluny en el temps.

No ho recullen els mitjans, però les manifestacions i altres accions contra el cop d'Estat continuen. Les feministes hi juguen un paper important.

El govern de facto hondureny ha aixecat el toc de queda. Això voldria dir que s'han restituït les llibertats individuals i el dret d'associació i d'expressió. Però ens arriben noticies que ho desmenteixen: se suspende el estado de sitio pero se sigue violentando las garantias constitucionales.

Ràdio Internacional Feminista ha estat censurada i els seus programes no poden escoltar-se. Reproduïm un nou comunicat de repulsa que ens ha arribat de FEMINISTAS EN RESISTENCIA.
A LA COMUNIDAD INTERNACIONAL

DENUNCIAMOS:

  • LA CENSURA EJERCIDA POR EL GOBIERNO GOLPISTA Y LAS EMPRESAS MULTIMEDIA PRO-GOLPISTAS, A LOS PROGRAMAS DE RADIO FEMINISTA "TIEMPO DE HABLAR" DEL CENTRO DE DERECHO DE MUJERES (CDM), Y "LA BULLARANGA", DEL CENTRO DE ESTUDIO DE LA MUJER -HONDURAS(CEM-H).

  • - EL PRIMERO QUE SE TRASMITE DE 8 A 9 DE LA MAÑANA, FUE RETIRADO DEL AIRE A POCOS MINUTOS DE INICIADO, EL DIA DE HOY SABADO 11 DE JULIO, Y EL SEGUNDO, QUE SE TRASMITE A LAS 11 DE LA MAÑANA, EN LA MISMA EMISORA, NO SALIO AL AIRE.

    EL ESPACIO DE LA EMISORA RADIO CADENA VOCES CONTRATADO PARA LA DIFUSION DE ESTOS PROGRAMAS PERMANECE EN SILENCIO. LA INFORMACION DE LOS TECNICOS DE LA EMISORA ES QUE "NO SABEN" POR QUE FUE SUSPENDIDA LA TRASMISION.

  • SOLICITAMOS PRONUNCIARSE CONTRA LA CENSURA Y VIOLACION AL DERECHO A LA LIBRE EXPRESION DE LAS ORGANIZACIONES FEMINISTAS DE HONDURAS POR EL REGIMEN DE FACTO.
TEGUCIGALPA, 11 DE JULIO, 2009
Feministas en resistencia


Podeu veure també:

HONDURAS: las muejres queremos PAZ ¡Fuera golpistas!
ESCOLTANT (en directe) LES DONES D'HONDURES

4 comentaris:

Koska&Freixa ha dit...

Haurem de plantejar ke la Red internacional faci algun comunicat per presentar-lo a les embaixades d'Honduras, no?

anna gonzález batlle ha dit...

Estic d'acord. Crec que alguna cosa cal fer, efectivament. La REd en aquest cas d'Hondures trobo que està poc mobilitzada. Com ho fem?

Tona Gusi ha dit...

S'ha d'escriure el comunicat i passar-lo a Coordinació Internacional. Elles ho aproven i endavant! Si es fa al revés, és a dir demanar a Coordinació Internacional que el redactin s'allarga el tema. S'envia a la mateixa adreça de la RIPVG. Fins ara! Tona Gusi

Ana Silvia M. ha dit...

Gracias Anna, por tu excelente blog, por esa enorme facilidad de traducción que es una maravilla y nos permite comunicarnos.
Un abrazo