Pàgines

divendres, 10 de juliol del 2009

LES NOTIS DE LA MANOLITA (juliol 09)

Quan les vacances són a punt d'arribar (algunes persones ja les han començat!), la Manolita ens envia els suggeriments del juliol. He decidit continuar ordenant-les per l'ordre alfabètic de les autores.

Bona lectura, bones vacances!
Les Notis de la Manolita tornaran a començaments d'octubre

NOVETATS EDITORIALS

- Maria José Bosch publica La danza de las emociones (Edaf). És un llibre d’autoajuda, on observa les reaccions biològiques que mouen el món: amor, tristesa, culpa...

- Brigitte Burmeister publica Bajo el nombre de Norma (451 editores), o les il·lusions perdudes després de la caiguda del mur de Berlín i la constatació que hi ha dos móns vigents, encara que no hi hagi mur físic. La traducció és de Valentín Ugarte

- Lucette Destouches i Véronique Robert publiquen Céline secreto (Veintisiete Letras), el llibre de memòries de la dona de Céline, el pseudònim de Louis-Ferdinand Destouches.

- Susana Fortes publica Esperando a Robert Capa (Planeta), una novel·la sobre la vida de Endre Friedman i Gerda Taro que van fer famós el pseudònim de Robert Capa.

La publicació del llibre coincideix amb dues exposicions al MNAC, on es poden veure les obres de Robert Capa i Gerda Taro, els fotografs de la Guerra Civil

- Inma López Silva publica en castellà Concubinas (Ámbar Ediciones), l’obra amb la qual va guanyar el premi Xerais 2002

- Sara Masó publica Els mars del meu avi (Noray), una recerca acurada dels documents familiars a través dels quals ens parla del capità Salvador Maristany i la seva carrera.

- Andrea M. Schenkel publica El expediente de Josef Kalteis (Destino), situada en un cas d’assassí en sèrie a l’Alemanya de 1930. La traducció és de Carles Andreu Saburit

Premis

La canadenca Alice Munro ha guanyat el MAN BOOKER INTERNATIONAL PRIZE, dotat amb més de 68.000€ (60.000 lliures). El Man Booker International Prize es convoca cada dos anys per premiar un escriptor de qualsevol nacionalitat, l’obra del qual estigui escrita en anglès o hagi estat traduïda a l’anglès. Entre els finalistes de 2009 hi havia Vargas Llosa, V.S. Naipaul o E.L. Doctorow.

Aida Trujillo ha guanyat el premi MANUEL DE GESÚS GALVÁN que concedeix el ministeri de cultura de la República Dominicana amb A la sombra de mi abuelo. La premiada és neta del dictador Rafael L. Trujillo i la concessió del premi ha estat motiu de controvèrsia.

Traspàs

Marilyn French, escriptora nord-americana que va publicar Mujeres al 1977, una novel·la que ha estat una de les icones del feminisme.