Pàgines

dijous, 2 de juliol del 2009

HONDURES: Las mujeres queremos PAZ

¡FUERA GOLPISTAS!


"A la ràdio tot el dia sona reggaeton i música cristiana; a la televisió només donen telenovel·les i, si hi ha alguna tertúlia, no és sobre política"

Qui diu això és Ana Rubio, coordinadora de l'ONG Injoca, i ho diu a l'edició impresa de La Vanguardia d'avui.

Rubio continua explicant que les úniques notícies que arriben són les transmet el govern de tant en tant per tal "d'espantar la població i mantenir-la immobilitzada; tallen el llum i controlen les xarxes de comunicació". A més a més, a Hondures, l'accés a internet és limitat, sobretot per a més del 50% dels seus habitants que, segons les Nacions Unides, pateix pobresa extrema.

"Els helicòpters sobrevolen Tegucigalpa tot el dia, en els supermercats comença a faltar menjar i els bancs estan saturats". Però la gent d'Hondures és mobilitza més que mai. "Tots els dies convoquen manifestacions a diferents punts de la ciutat". Les convocatòries arriben per mòbil o a través del boca-orella i malgrat que hi ha discrepàncies sobre quin és el president més convenient per a la República, la gent no es baralla entre ella, només contra els militars".

Després de llegir el testimoni d'Ana Rubio encara pren més significat l'enllaç informatiu internacional sobre el cop d'estat a Hondures des de les mirades de les dones, organitzat per LAS PETATERAS, activistes del MOVIMIENTO DE MUJERES DE HONDURAS i RADIO INTERNACIONAL FEMINISTA. Ahir durant unes hores vaig estar escoltant en directe l'opinió de moltes dones d'Hondures i seguint les accions que estaven fent als carrers, millor dit, intentaven fer perquè l'exercit els hi ho impedia.


Podeu trobar més vídeos sobre la situació a Hondures al canal de les CATTRACHAS (http://www.youtube.com/user/CATTRACHAS)
Per altra banda, he rebut un correu de part del CEM-H (Centro de Estudios de la Mujer-Honduras) amb el següent comunicat
A LAS COMPAÑERAS FEMINISTAS

DENUNCIAMOS:

  • QUE EL DIA DE AYER NUESTRA ORGANIZACION FUE VIGILADA PERMANECIENDO DOS VEHICULOS DE VIDRIOS POLARIZADOS FRENTE A NUESTRA OFICINA.
  • QUE COMPAÑERAS NUESTRAS Y OTRAS MUJERES ORGANIZADAS E INDEPENDIENTES QUE SE ESTAN MANIFESTANDO CONTRA EL GOLPE DE ESTADO, FUERON GOLPEADAS EN LAS MANIFESTACIONES PACIFICAS Y AMENAZADAS CON DETENCION.
  • QUE EL GOBIERNO DE FACTO HA SUSPENDIDO LAS GARANTIAS INDIVIDUALES EN LAS HORAS DEL TOQUE DE QUEDA (DE 9 DE LA NOCHE A 6 DE LA MAÑANA) Y AL MISMO TIEMPO SUS VOCEROS ADMITIERON QUE NO SE DESCARTA QUE LA POLICIA REALICE ALLANAMIENTOS DE MORADAS, LO CUAL YA HAN ESTADO REALIZANDO DESDE EL MISMO DIA DEL GOLPE DE ESTADO EL 28 DE JUNIO.
  • QUE LOS VOCEROS DEL GOBIERNO DE FACTO ANUNCIAN QUE PERSONAS EXTRANJERAS ESTAN EN EL PAIS PROMOVIENDO LA INESTABILIDAD DESATANDO LA PERSECUSION CONTRA CIUDADANAS/OS EXTANJEROS QUE SE MANIFIESTEN EN CONTRA DEL GOLPE DE ESTADO.
  • QUE SIGUEN LAS DETENCIONES ILEGALES, ALLANAMIENTOS, PERSECUSION Y VIGILANCIA A LAS PERSONAS Y ORGANIZACIONES SOCIALES Y POPULARES, DESPIDOS ILEGALES DE FUNCIONARIOS/AS PUBLICOS NO ADICTOS AL GOBIERNO DE FACTO, LAS CARRETERAS ESTAN MILITARIZADAS Y CORTADAS ASI COMO LOS PRINCIPALES LUGARES PUBLICOS DE LAS CIUDADES, PARA IMPEDIR A LA POBLACION EN RESISTENCIA PUEDA LLEGAR A TEGUCIGALPA.
TEGUCIGALPA, 2 DE JUNIO, 2009
Feministas en resistencia


En el següent enllaç també podeu llegir el comunicat dels grups de dones i grups feministes (28 de juny) signat per:

CENTRO DE ESTUDIOS DE LA MUJER – HONDURAS (CEM-H) / CENTRO DE DERECHOS DE MUJERES (CDM) / CENTRO DE ESTUDIOS Y ACCION PARA EL DESARROLLO DE HONDURAS (CESADEH) / RED DE MUJERES JOVENES (REDMUJ) / ACCIONES PARA EL DESARROLLO POBLACIONAL (ADP) / RED DE MUJERES ADULTAS (REDMUCR) / COLECTIVO DE MUJERES UNIVERSITARIAS (COFEMUN) / MARCHA MUNDIAL DE LAS MUJERES, COMITÉ NACIONAL HONDURAS / ARTICULACIONES FEMINISTA DE REDES LOCALES / MOVIMIENTO DE MUJERES SOCIALISTAS, LAS LOLAS / COMISIÓN DE MUJER POBLADORA / ARTICULACIONES FEMINISTA DE REDES LOCALES / CONVERGENCIA DE MUJERES DE HONDURAS / INICIATIVA CENTROAMERICANA DE SEGUIMIENTO A CAIRO Y BEIJING / FEMINISTAS INDEPENDIENTES

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Gracias de una catracha

I ara les dones opinen ha dit...

Estic amb tu!! ptons
María

KOSKA & FREIXA ha dit...

hem enllaçat el teu post amb el nostre nou post per seguir informamnt en cadena solidaria. Aquestes valentes lluitadores es mereixen accions solidaries i que no callem arreu del mon.
Hemnos enlazado tu post con nuestro post nuevo para seguir informando en cadena solidaria. Estas valientes luchadoras se merecen acciones solidarias y que no callemos en ninguna parte del mundo lo que está pasando.
http://cicatricestransgenicas.blogspot.com/2009/07/mujeres-jovenes-feministas-de-honduras.html