Pàgines

dimarts, 7 d’abril del 2009

SUBVENCIONAR L'EMBARÀS, la resposta de Camps a "la destrucció de l'home encara no nascut"


8 de març de 2009. València

El cardenal Antonio Cañizares, responsable màxim del Culte diví i la disciplina dels sagraments, va afirmar, el passat diumenge de Rams, que “no puede haber una ampliación de la ley del aborto” perquè “va en contra del hombre y va en contra de los designios de Dios”.

En la seva homilia a Toledo, el representant del Vaticà, també va recordar l'obligació de les persones catòliques a fer front a la “
corriente ciega de agresión, de falta de respeto al hombre, de violación de la dignidad humana, de eliminación de la vida del hombre, incluso del inocente y del no nacido", i va insistir en que era una “cuestión de humanidad” estar en contra de la proposta de modificació de la llei de l'avortament.

No comentaré el llenguatge sexista del resposable vaticà (seria un altre article!), tot i que li recomanaria que llegís un manual de comunicació no sexista. Tampoc comentaré el contingut de la seva homilia. Feu-ho vosaltres, lectores i lectors.

Vull parlar de l'avantprojecte de llei de Protecció a la Maternitat que ahir va presentar Francisco Camps, acompanyat de sis consellers de la Generalitat Valenciana. La iniciativa ha estat impulsada pel seu col·laborador més directe, el conseller de Benestar Social, Juan Cotino, exdirector general de la Policia amb Aznar i membre de l'Opus Dei.


6 d'abril de 2009. Presentació de la proposta

Per què he començat citant l'homilia del representant del Vaticà?
Doncs perquè l'avantprojecte sintonitza al 100% amb l’agressiva campanya de l'església catòlica contra la proposta de reforma de la llei de l'avortament.

El PP i, concretament, Francisco Camps han posat en marxa tots els mecanismes i recursos de l'administració autonòmica per a demostrar al gruix del seu electorat i al sector més integrista de l'església catòlica que són els valedors de les seves consignes ideològiques. A la vegada, seguint amb l’estratègia de la crispació de la que Camps és mestre, desvien l'atenció d'altres temes que no els interessen: els trajos i la trama de corrupció.

La proposta, que no disposa d’assignació pressupostària, pretén protegir “la vida en formació", subvencionant l’embaràs amb ajuts de fins a 600 euros mensuals, deduccions fiscals des del moment de la concepció, etc
El govern de Camps no ha implantat dos compromisos electorals: els ajuts de 4000 euros per als nadons i de 1200 euros a les mares que es quedin a casa.
A més subvencionarà organitzacions antiabortistes per a dissuadir les dones que vulguin interrompre l’embaràs, amb la creació d’una xarxa de centres assistencials que donin suport a les mares durant i després de l’embaràs, i promocionarà l’acolliment familiar de dones embarassades, sobretot joves que no tinguin recursos, a través d’una xarxa voluntària de famílies, que es beneficiaran d'ajudes econòmiques.

La proposta també promociona l’adopció i preveu agilitar els temps judicials, tant per a les gestants com per a aquelles famílies adoptants.

Proposta perillosa i retrògada
Oposició i associacions feministes rebutgen la proposta, que qualifiquen de retrògrada i perillosa.

La secretaria d’organització dels socialistes valencians, Elena Martín, ha demanat al conseller Cotino que “deixi de confondre el seu credo amb la Constitució i l’Estatut d’Autonomia”. Martín ha vaticinat que la proposta seguirà el mateix camí que l’intent d’impartir l’assignatura d’Educació per la ciutadania en angles, mesura que el Tribunal Suprem va tumbar.

La Plataforma Feminista de València ha denunciat que no es parla en cap moment d'educació per a prevenir els embarassos i que, en canvi, es promou la gestació per a oferir el bebè en adopció el més ràpid possible. “Sembla que s'estiguin fomentant els ventres de lloguer".

El 2007 es van practicar 11.068 avortaments al País Valencià, el 87% en centres privats
Si voleu conèixer més a fons la proposta podeu llegir l'article "El Consell dará hasta 600 € al mes a las embarazadas desde el momento de la concepción" (EL MUNDO, 07/04/2009) que en dóna una àmplia informació.