La Manolita Sanz, periodista i addicta a la lectura (i a l'escriptura), elabora cada mes un noticiari amb novetats literàries. I ho fa amb mirada de dona. Aquest noticiari l'envia als amics i amigues; a l'assumpte del correu electrònic sempre escriu NOTIS. Jo sóc una de les que puntualment rebo aquest correu.
He demanat permís a l'amiga Manolita per a publicar les seves "notis" en EL MIRADOR.
A partir d'ara, per tant, també podreu llegir-les vosaltres, lectores i lectors d'aquest quadern.
Les noticies del mes. Abril 2009
Alicia Giménez Barlett publica El silencio de los claustros (Destino), la darrera aventura de Petra Delicado amb el seu acompanyant, l'inefable Garzón. És la seva vuitena aventura i hi ha desaparicions de mòmies i monjos de Poblet.
Cathery O'Flynn publica Lo que perdimos (Seix Barral) en traducció de Francisco Domínguez Montero. Amb una protagonista infantil que fa de detectiu i que desapareix.
Rebecca Miller publica Les vides privades de Pippa Lee (Bromera/Anagrama en castellà), en traducció de Ramon Monton al català i de Cecilia Coriani al castellà. La protagonista és una dona que es troba enganxada en unes convencions que creia haver foragitat de la seva vida, quan revisa la seva vida després de trenta anys de matrimoni. La mateixa autora, que és filla de l'escriptor Arthur Miller i la fotògrafa Inge Morath, ha dirigit la pel·lícula, que compta amb els actors Keanu Reeves, Julianne Moore, Wynona Ryder, Monica Bellucci i Robin Wright.
El Cobre publica Desde el recuerdo, les memòries de Françoise Sagan (1935-2004). Hi desfilen famosos que van ser amics, les seves aficions literàries, etc. Sagan es va fer famosa ben jove amb la publicació de "Bonjour tristesse", als 18 anys, que Otto Preminger va convertir en pel·lícula.
Ana Muñoz publica Solo para la noche (Lola Editorial), un poemari amb tocs molt personals que comença amb els versos "Mi madre me persiguió escaleras abajo".
Elsa Plaza publica El cielo bajo los pies (Edhasa). Reflecteix la història d'Enriqueta Martí, detinguda l'any 1912 pel suposat segrest d'una nena, que va ser acusada de diversos assassinats, dels quals no se'n va trobar mai ni cadàver ni prova, i que va acabar amb la retirada de l'acusació. S'ha presentat, el 15 d'abril, a la llibreria Pròleg de Barcelona.
Cristina Morató publica Cautiva en Arabia (Plaza & Janés), la història de Marga d'Andurain, nascuda a Bayona, al si d'una família de la burgesia basca, que va destacar com a dona aventurera i espia, en la primera meitat del segle XX.
Stef Penney publica La ternura de los lobos (Salamandra) en traducció d'Ana María de la Fuente, on novel·la diversos crims pels boscos de Canadà. És la primera novel·la de l'autora que és directora i guionista de cine. Amb aquesta novel·la va obtenir el premi Costa Book of the Year Award al 2006, que ara té el patrocini d'una cadena de cafès, l'antic premi Whitbread, molt valorat pels autors britànics.
Linda Grant publica La ropa que vestimos (Plata) en traducció de María Isabel Merino. Una filla d'immigrants viu al marge de les modes contraculturals dels '70, ignorant de la seva història familiar. L'autora és crítica literària i amb aquest llibre va ser finalista al Man Booker 2008. Aquest premi creat al 2005 i dotat amb 85.000 dòlars, es convoca cada dos anys i premia obra que estigui escrita èn anglès o traduïda a aquesta llengua. Entre els finalistes d'enguany està Vargas Llosa, per exemple.
diumenge, 19 d’abril del 2009
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada