Pàgines

dissabte, 11 d’abril del 2009

¡NO DEJEMOS SOLA A FAUSTA!


"Siempre quise hacer una película sobre los motivos de la violencia. No buscar rostros ni culpables, esa no era mi idea ni lo que me interesa. Yo buscaba ahondar en cómo la violencia permanece de manera invisible entre nosotros. ¿Cómo te lo arrancas de la piel si no se puede tocar? Creo que la película habla de lo que nos hace ser como somos"

La Fausta (Magaly Solier) és la protagonista de
LA TETA ASUSTADA, la pel·lícula de Claudia Llosa, peruana afincada a Barcelona, que ha guanyat l'ós d'or de la darrera Berlinale. Una excelent pel·lícula que té una dobla lectura: "nunca sabes si estás inmerso en la realidad o en la ficción" diu la directora.

La Fausta és una víctima del terrorisme que pateix el mal de la "teta asustada" ("mancharisqa ñuñu" en quexua). Els habitants de l'altiplà peruà creuen que les dones violades i maltractades transmeten als seus bebès el terror que han sofert a través de la llet. La Fausta per evitar ser violada s'introdueix una patata a la vagina...

La violència és una malatia que s'enquista, que et roba l'ànima. Per a recuperar-la, la Fausta haurà de fer un viatge des del terror a la llibertat (aquest és el subtítol de la pel·lícula).

Vaig anar a veure LA TETA ASUSTADA fa un mes llarg i l'he recomanada a tothom. Ara, ho trono a fer des del MIRADOR.


A més de Claudia Llosa, la directora i autora del guió, l'equip de LA TETA està format quasi tot per dones: directores d'art, de so... i de fotografia (Natasha Brier). A la xarxa podeu trobar molta informació sobre la pel·lícula i la seva directora. Jo us enllaço amb l'entrevista del
Josep Martí Gómez.