Pàgines

dissabte, 4 d’abril del 2009

ELS INTEGRISTES JUEUS FAN DESAPAREIXER LES DUES ÚNIQUES MINISTRES ISRAELIANES

El nou govern israelià està format per 30 persones: 28 homes i 2 dones (això és partitat!).

Però, els integristes jueus no volen cap dona en el govern (ni a molts altres llocs). Per a ells aquesta exigua representació femenina és massa.

I dit i fet. Els mitjans ultraortodoxes han manipulat la foto de familia del nou govern israelià (1 d'abril de 2009) i han tret les 2 úniques dones! El diari Yated Neeman s'ha atrevit, fins i tot, a reomplir els dos forats que per obra del Photoshop quedaven a la foto per 2 homes (que ni tan sols són ministres)!!!

Una nova mostra del creixement de l'integrisme jueu, amb greus conseqüències per a les dones.

Gravíssima manipulació informativa
No és tracta del joc de les diferències. La primera imatge és la de la foto oficial del nou govern; la de sota, és la publicada pel diari Yated Neeman.


Israel ´borra´ a sus ministras
El nuevo Ejecutivo israelí cuenta con dos mujeres entre sus filas, pero parte de los habitantes del país no las han podido ver. Dos diarios ultra ortodoxos decidieron hacer uso del programa de edición de imágenes Photoshop y borrar de la foto a las ministras. El Yated Neeman cambió la figura de las dos mujeres - Limor Livnat y Sofa Landver-por la de dos colegas masculinos, y el semanario Shaa Tova simplemente las eliminó y dejó los huecos. Las mujeres en el Gobierno israelí no existen para cierta corriente de la sociedad del país y, si existen, no quieren que su imagen se haga pública. Ninguna de las dos publicaciones ha dado explicaciones por lo ocurrido, pero se supone que su acción se debe a la obediencia de la estricta moral ultra ortodoxa. Durante la campaña a las elecciones, los carteles que presentaban a la candidata Tzipi Livni sufrieron pintadas cerca de los barrios ultraortodoxos. / AP

(La Vanguardia, 4 d'abril de 2009. Pàgina 28)