Pàgines

dissabte, 18 d’abril del 2009

AFGANISTAN LEGALITZA LA VIOLACIÓ

La dona està obligada a satisfer els desitjos sexuals del seu marit

Una llei aprovada pel Parlament afganès, amb el vist-i-plau del president Hamid Karzai, declara il·legal que les dones es resisteixin als requeriments sexuals dels seus marits, i els permet violar-les. La nova norma, promulgada per regular els assumptes de família de la comunitat xiïta, també obliga les dones a “preparar-se” o vestir-se d’una forma especial si el seu marit li ho demana.

ESCLAVES D'OCCIDENT, PUTES, APOSTATES...
Aquesta foto em commou. En primer pla, una de les dones que s'han manifestat a Kabul, capital d'Afganistan, contra la llei que legalitza la violació. Darrera seu, un burka (la dona empresonada al seu interior, no la podem veure!).

El dimecres, unes 200 valentes dones afganeses van sortir al carrer per manifestar-se contra aquesta llei d’inspiració talibà.

Les manifestants van repartir octavetes on denunciaven la llei com un “insult a la dignitat de les dones”. “No volem una llei talibà, volem una llei democràtica i que garanteixi la dignitat humana", afegien.

Les dones van ser increpades per un miler d’homes, que les van les van titllar de “putes”, "esclaves d'Occident", "apòstates" o "cristianes" i les van intentar agredir.

No sense les dones
Us recomano que llegiu l'article d'opinió que la Soledad Gallego va publicar el passat diumenge (12-04-2009) a EL PAÍS.

Comença així:
Lo que está haciendo Occidente en Afganistán es vergonzoso. Es humillante y deshonroso que los mismos Gobiernos que acaban de anunciar una nueva estrategia para "revitalizar los esfuerzos comunes" y ayudar a transformar ese país (Afganistan) en un régimen aceptable internacionalmente, se mantengan en completo silencio ante la aprobación de una ley que condena, de nuevo, a las mujeres afganas a la peor de las esclavitudes.

I després d'afirmar que
Es desalentador y vergonzoso tener que repetir ocho años después: "No sin las mujeres".
Posa el dit a la llaga
El Gobierno español, que ha vinculado buena parte de su cooperación internacional a programas de género que ayuden a las mujeres en países poco desarrollados, mantiene, sin embargo, un completo silencio sobre Afganistán.

Bé, diu moltes altres coses. Estic d'acord amb totes, menys amb una.
Soledad Gallego diu que els drets de les dones afganes són la modeda de canvi a l'hora d'aconseguir suports contra el terrorisme. Per a mi, AQUESTA LLEI ÉS TERRORISME!