Pàgines

diumenge, 25 d’octubre del 2009

PROCÉS AL PATRIARCAT en majúscules



LA LLISTA DE GREUGES A LA DONA DES DE QUE HI HA PATRIARCATS ÉS TAN LLARGA QUE NO LA PODEM ENUMERAR

La pensadora Victòria Sau, un referent del feminisme al nostre país, juntament amb l'associació GEA, ha iniciat un projecte que pretén anar més enllà de les polítiques de gènere per arribar a l'arrel del Patriarcat com a institució (amb majúscules). Sau pensa que cal que una institució oficial de caràcter universal com són les Nacions Unides es disculpi i reconegui davant de totes les dones del món els abusos que han hagut de patir al llarg de la història.

El projecte, que ja ja ha rebut 243.538 adhesions (25 d'octubre 2009), demana que les Nacions Unides facin un acte simbòlic de Reconeixement, Perdó i Abolició del Patriarcat.

A més, Sau, vicepresidència del Consell de les Dones de Barcelona, ha aconseguit el seu propòsit: utilitzar l'escenari del II Congrés de Dones de Barcelona per a lliurar la Declaració Universal del Reconeixement, Perdó i Abolició del Patriarcat a l'UNIFEM (Fons de Dessenvolupament de les Nacions Unides per a la Dona) perquè traslladi la petició a l'Assemblea General de les Nacions Unides.



En absència de la directora general de l'organisme, l'espanyola Inés Alberdi, que finalment no va poder participar al Congrés, Victòria Sau va lliurar la DECALARACIÓ a la directora d'UNIFEM de la Regió Llatinoamericana i Carib, la peruana Gladys Acosta, que va afirmar:
Estoy entusiasmada con esta propuesta. Creo que llega en un momento oportuno y que puede servir de revulsivo para hablar a la ONU de la cuestión de las mujeres. (La Vanguardia, 17 d'octubre de 2009)

Com adherir-se al PROJECTE PATRIARCAT?

Si encara no t'has adherit al projecte, pots fer-ho clicant aquest enllaç

Per cert, us aconsello la lectura d'aquesta entrevista a Inés Alberdi, el títol de la qual és L'ESGLÉSIA NO SURT AL CARRER CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE. Actual, no? Desgraciadament, sí.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

En això m'hi adheriré. Ves per on! Encara que la paraula "patriarcat" no és adequada, perquè subliminalment dóna senyal de l'existència d'un "matriarcat", igualment pervers. Seria millor "dominació de gènere".

Anònim ha dit...

Jo ja m'hi he apuntat! Bona iniciativa!
Ja de passada, reclamem a l'ONU la millor alternativa, la matrilinialitat (que el primer cognom dels fills sigui el de la mare). Fins que no ho fem, anirem donant cops de cec.
Alguns homes ja estem esgotats del patriarcat (pel meu bloc sabreu què en penso). Que jo sàpiga, no ha existit mai cap matriarcat pervers, excepte en la nostra imaginació.