NOVETATS LITERÀRIES
- L’editorial Buck publica La vuelta al mundo en 72 días, de la periodista Nellie Bly, pseudònim de Elizabeth Jane Cochran (1864-1922) que va fer la volta al món el 1889. Durant el seu periple, es va entrevistar amb Jules Verne a Amiens.
- Jenny Diski publica Apología para la mujer que escribe (Circe) en traducció d’Aurora Echevarría. És una ficció sobre Marie de Gournay (1565-1645), una dona enamorada dels Assaigs de Montaigne, que dedica la seva vida a la memòria de l’escriptor.
- Maria Dueñas publica El tiempo entre costuras (Temas de Hoy), una novel·la que transcorre al Marroc, a Madrid i a Lisboa, entre 1930 i 1940, un temps de conspiracions, espies i traïcions.
- Fleur Jaeggy publica El ángel de la guarda (Tusquets), una novel·la ja publicada al 1974 a la col·lecció Cuadernos Ínfimos de la mateixa editorial. És un relat breu sobre dues noies òrfenes que viuen aïllades.
- Amàlia Lafuente publica Codi genètic (Proa), un thriller mèdic que té com a protagonista una becària sènior, Marina Fontcuberta, que investiga sobre l’alzheimer. És la primera novel·la de l’autora, que és metgessa i treballa a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, en el camp de l’esquizofrènia.
- Isabel Margarit publica París era Misia (La Esfera de los Libros), on es barreja una ciutat, una època i una dona. Isabel Margarit és directora de la revista HISTORIA Y VIDA i ha publicat altres llibres on ha unit ciutats i personatges històrics, com ara Alma Mahler o Eugènia de Montijo.
- Azar Nafisi publica Cosas que he callado (Duomo), unes memòries sobre la seva vida a l’Iran, la seva infància i la seva família. Nafisi és autora de l’exitosa Leer Lolita en Teheran.
- Joyce Carol Oates publica Infiel. Historias de transgresión (Alfaguara), en traducció de Mari Carmen Bellver. Es tracta d’un conjunt de 21 relats on hi apareix la violència, els secrets, la crueltat...
- Carmen L. Oliveira publica Flores raras y banalísimas. La historia de Elizabeth Bishop y Lota Macedo Soares (Vaso Roto) en traducció d’Ángel Alonso. La brillant poeta nord-americana Elizabeth Bishop (1911-1979) va conèixer l'arquitecta Lota Macedo en un viatge a Brasil. Es van enamorar i van viure juntes 12 anys. Aquesta és la relació que s’explica aquí, en una curosa edició gràfica que inclou algunes fotografies.
- Pola Oloixarac publica Las teorías salvajes (Alpha Decay), on fabula la història d’un filòsof holandès que deixa sense acabar una nova teoria de la civilització que, gairebé un segle després, reprendrà una estudiant de Filosofia. Aquest és el primer llibre de l'Oloixarac, doctora en filosofia política, cantant i blogera
- Katherine Pancol publica Los ojos amarillos de los cocodrilos (La Esfera), la primera novel·la d’una trilogia, que és un conte de fades per a persones adultes, amb una protagonista que ha treure endavant la seva família.
- Isabel-Clara Simó publica Homes (Editorial Bromera) que vol ser un contrapunt a Dones, la seva obra més venuda, amb 125.000 exemplars, i que ha arribat al teatre i al cine. Es tracta de 22 relats on l’escriptora tracta l’univers masculí. Segons ha explicat hi ha víctimes i victimaris, intel·ligents i bobos... vistos amb ironia, tendresa i una mica de mala llet.
Per Sant Jordi, Homes es presentarà en un pack amb Dones i un regal sorpresa.
Després d’haver parlat d’Homes, Dones i Angelets, l'escriptora d'Alcoi ha explicat que encara li queden “els vells”. Ara mateix, està treballant en una novel·la, La meva mare i jo, i en una obra de teatre, El Club, altre cop un univers d’homes.
- RBA publica La encuadernadora de libros prohibidos, en traducció de Santiago Nudelman, un llibre pòstum de Belinda Starling que va morir amb 34 anys. Es tracta d'una novel·la sobre llibres, on una dona descobrirà un món terrible, mentre s’obre camí treballant com a enquadernadora.
2 comentaris:
Interessants tots, però em quedo amb els dos ultims. Gràcies
Lola
Lola, com m'agrada llegir-te! Gràcies
Publica un comentari a l'entrada