Pàgines

dilluns, 15 de març del 2010

SOS BOLSÍN: La primera bretolada visible


Façana principal de l'antic Casino Mercantil, també conegut com el Bolsín, obra de Tiberi Sabater, el dia 15 de març de 2010 després de patir un atemptat amb pintura groga



Una de les coses més temptadores per als brètols (persones sense escrúpols capaces de qualsevol mala acció, segons el GDLC) és la indefinició.

Diria que aquest matí, la façana principal de l'edifici que fins fa 3 mesos albergava l'Escola Superior de Disseny i d’Arts Llotja encara estava indemne. Per tant, l'atemptat amb pintura groga que ha sofert aquest edifici públic s'ha produït després. O potser no, potser al sortir de casa a primera hora no m'hi he fixat. Sigui com sigui, el llançament de pintura no té més de 24 hores.

El fet que l'edifici, propietat del departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, estigui tancat i barrat i esperant destinació, segur que hi ha contribuït.

Però per què està tancat l'edifici?
El passat desembre el departament d'Educació va decidir traslladar els estudis que es feien al Bolsín a la seu que l'Escola té a Sant Andreu. Uns dies abans havia caigut un tros del fals sostre d'una aula.

El gener es va fer el trasllat del material a Sant Andreu

Personalment, considero l'edifici s'ha deteriorat perquè no s'han fet les obres de rehabilitació que l'edifici requeria i requereix. Que jo sàpiga en els 30 darrers anys s'ha canviat la xarxa elèctrica (l'antiga era un perill) i s'ha restaurat la façana.

També penso que de totes totes volien tancar aquesta seu de l'Escola des de fa temps. De fet fa pocs anys van anunciar el trasllat dels estudis i no es va arribar a fer per una forta resposta en contra.
Els baixos per al barri, ja
Per al barri la desaparició de l'Escola Superior de Disseny i Arts de la plaça de la Verònica és molt mala notícia. Per això ens varem posar immediatament en contacte amb la regidora de Ciutat Vella, Itziar González.

La regidora es va interessar pel tema i el Districte està intentant que es doni un destí a l'edifici i que la plata baixa la gestioni l'Ajuntament de Barcelona i es pugui obrir al públic el més aviat possible.

Com més es trigui a adoptar una solució més es deteriorarà l'edifici i el seu entorn. Fins i tot el rellotge s'ha tornat a espatllar. Ara marca una hora menys.