Pàgines

divendres, 31 de desembre del 2010

EL PARLAMENT DE CATALUNYA HA ASSOLIT LA PARITAT

 Hemicicle del Parlament de Catalunya (Imatge: Luís Lucia)
56 dels 135 escons del Parlament de Catalunya els ocupen diputades, és a dir, les dones representen el 41.5 % de l'hemicicle. En relació a la legislatura anterior, quan les dones eren el 35.5%,  hi ha 8 dones més.
Per primera vegada, se supera el mínim del 40% de dones que marca la llei d'igualtat del 2007.

Després d'unes eleccions ens fem un fart de veure formatgets de colors amb la composició de l'hemicicle en funció dels resultats per candidatures, o imatges com aquesta

Més difícil és trobar una plasmació gràfica dels resultats en funció del gènere. Millor dit, no n'he vist cap.

Pel que fa a la presència de dones, tant des del punt de la vista de l'evolució com per partits polítics, Us recomano l'article d'Elena Riera a DONESdigital

I m'agrada el seu final:
Ara caldrà comprovar si aquesta major presència femenina es correspon amb unes polítiques més igualitàries, transversals i plurals com es podria deduir de l’anàlisi dels percentatges de representació d’homes i dones a la cambra catalana.

I ESTÀ PRESIDIT PER UNS DONA PER PRIMER COP A LA HISTÒRIA
Efectivament, no tan sols ha assolit la paritat. El Parlament de Catalunya, en aquesta legislatura, està presidit per una dona: Núria de Gispert, qui en prendre possessió del càrrec va començar el seu discurs amb les següents paraules:
És un moment històric que dedico a totes les dones de Catalunya, a les seves filles i a les filles de les seves filles, perquè puguin, gràcies a la feina feta, arribar a trencar el sostre de vidre que ens impedeix assolir la llibertat real.
Us recomano l'entrevista de Teresa Carrera a La Independent















Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya

Per cert, segons el portal del PARLAMENT DE CATALUNYA encara tenim un president (blog del President, etc). Per favor, que ho canviïn JA!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si, però al Govern hi ha 11 consellers i 3 conselleres!!! El govern de CiU és molt lluny de la paritat

anna gonzález batlle ha dit...

Anem enrere!!!
Al 2012, hi ha menys dones al Parlament

http://miradordones.blogspot.com.es/2012/12/un-3-menys-de-diputades-al-parlament-de.html