Pàgines

divendres, 25 de setembre del 2009

COMUNICACIÓ NO SEXISTA



El 7 d'octubre, a les 8 del vespre, a la Llotja de Mar, es lliuraran els Premis de COMUNICACIÓ NO SEXISTA, que atorga l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC).

Aquests guardons van reemplaçar l'any passat als Premis Periodístics Lliris, Cards i Rosa del Desert que lliurava l'ADPC des de l'any 1992.


Premis de Comunicació No Sexista 2008

Un exemple de bones pràctiques
No copiaré la llista de premiades i premiats els darrers 16 anys. Es poden trobar a la web de l'ADPC. Per la seva actualitat vull referir-me a exemple de bona pràctica de comunicacio no sexista premiat a l'edició de l'any passat. Crec que a les persones que fins avui no heu sentit a parlar d'aquests guardons us donarà idea del que volen ser els PREMIS DE COMUNICACIÓ NO SEXISTA. Es tracta del Premi Bones Pràctiques en Comunicació no sexista atorgat als diaris AVUI, 20 Minutos i Público per eliminar o no incorporar anuncis de contactes discriminatoris a les seves pàgines.

Sobre aquest tema us suggereixo que llegiu l'article

- ELS PUTEROS, clau de volta de la prostitució [el mirador de les dones, 7 de setembre], on parlo de la doble moral de molts mitjans que denuncien la prostitució (al carrer, és clar!) i alhora venen espais publicitaris per anunciar prostíbuls i "serveis de relax".

També us recomano el darrer post de les amigues de CICATRICES TRANSGÉNICAS



Si les vostres agendes us ho permeten, sereu molt benvingudes (i benvinguts) a la festa del premis de l'ADPC.
M'agradaria que ens hi trobéssim!



Redactat per Anna González Batlle, el setembre de 2009

1 comentari:

anna gonzález batlle ha dit...

ELS PREMIATS 2009

· Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009. Per produir eines que faciliten el treball periodístic i el tractament de la violència contra les dones:
Diari "Público"

· Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009. Per la publicació del MANIFEST defensant el treball professional de les dones:
Revista "ELLE"

· Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009 per fer un periodisme rigorós i evitant estereotips de gènere:
M. Milagros Pérez Oliva (defensora del lector a El País)

· Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009. Per les iniciatives tecnològiques i el foment de les TIC entre els col·lectius femenins:
Dones en Xarxa

· Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009. Per uns continguts equilibrats en la representació d’homes i dones en els programes d’entreteniment de TV
Programa "El Club" de TV3, dirigit per Albert Om

· Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009 per uns continguts no estereotipats en la representació d’homes i dones en programes d’entreteniment de TV:
Programa "La Tarda" de BTV, dirigit per Elisenda Roca i Adam Martín

· Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009 per uns continguts equitatius per a homes i dones en programes de TV:
Programa "Angles" de la Xarxa Audiovisual Local, dirigit per Jordi Sacristán

· Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009. Per introduir valors d’igualtat en una campanya de comunicació institucional
Regidoria de Polítiques de Gènere i Usos del Temps. Ajuntament de Terrassa

· Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009. Per modificar el llenguatge que es fa servir a l’esport i visibilitzar les DONES:
Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya i Unió de Federacions Esportives de Catalunya

· Premi a la Trajectòria periodística 2009. Per tota una trajectòria professional reproduint la realitat amb una “altra” mirada
Fotògrafa "Colita".

· Premi Males Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009. Per utilitzar la imatge de la dona com un OBJECTE:
Club Harley Butts Bike Rally de Lloret de Mar

· Premi Males Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009 per la campanya contra l’avortament i la utilització de la reproducció d’un fetus
Revista "Alba"