Pàgines

dijous, 10 de gener del 2013

Sense NOTIS de la Manolita

Dona amb llibre (Pablo Picasso, 1932)

Els anys 2011 i 2012, des del punt de vista de la feina, han estat fructífers però durs. Han coincidit amb els 24 mesos de projecció pública del projecte Life COR, del qual sóc directora. No és estrany, doncs, que per contra hagi estat un període de poca producció al meu bloc. A més, els darrers mesos ha coincidit amb canvis en la vida de la Manolita i la desaparició (temporal?) del recull mensual de novetats literàries amb perspectiva de gènere. El juliol de l'any passat publico les darreres Notis de la Manolita.

Ana Domínguez Loschi

Avui, el diari EL PAÍS publica una entrevista amb Ana Domínguez Loschi que m'ha cridat l'atenció per al títol: “El comunismo sigue siendo una idea preciosa”. En llegir-la he descobert que aquesta feminista i exmilitant del PCE, acaba d'obrir una llibreria feminista a Madrid: Mujeres&Compañía. La Librería. He deixat d'esmentar que Domínguez ha exercit de llibrera en els darrers anys, o sigui que coneix aquest món i té ofici. Ha estat membre de Librería Mujeres de Madrid fins fa poc i no sembla que hagi deixat de ser-ho per voluntat pròpia. O sigui, que a l'atur però sense dret d'atur, amb 62 anys, ha fet un cop de cap (se ha liado la manta a la cabeza, que diriem en castellà).

Però si menciono el fet i l'entrevista és perquè m'ha recordat Les notis de la Manolita  i perquè volia destacar-ne alguns paràgrafs i compartir-los.
“Ser librera me da el poder de elegir a quién vendo”. Y no, no vende, por ejemplo, al Nobel García Márquez —por el tratamiento dado a la mujer en Memoria de mis putas tristes— ni a Camilo José Cela o los hermanos Grimm.
Domínguez, conocedora de los catálogos editoriales, todavía se asombra de que en alguna gran casa “menos del 5% de los autores son autoras, y la mayoría, de libros de cocina”. Su mayor satisfacción es “descubrir a una escritora”. Y recomendarla a la clientela. “En mi trabajo defiendo mis ideas”, recapitula.
“El feminismo no es un dogma. No es solo una teoría, sino una forma de comportarse en la vida. Ser feminista es exigir tu libertad, liberar tu vida de autoritarismo”.
“Antes pensaba que la solución era una revolución, pero ahora no sé si se puede hacer”. “La salvación de las mujeres es cambiar a los hombres. No queremos ser igual que ellos. Queremos ser nosotras, y ellos a nuestro lado, respetándonos en nuestra diferencia”.
Si voleu llegir l'entrevista sencera la trobareu en aquest enllaç.

Compromís
Amb o sense notis, i com ja he fet al desembre, em comprometro a escriure més sovint al Mirador.
Bon any 2013! 

4 comentaris:

Anònim ha dit...

La nueva librería de Ana:
http://mujeresycialibreria.net

petons!

anna gonzález batlle ha dit...

Moltes gràcies!
Vaig estar buscant la url i no la vaig trobar. Ara incorporaré l'enllaç al text del post

Muchas gracias
Estuve buscando la url y no la encontré. Ahora incorporaré el enlace en el texto del post

Petons

Mujeres y Compañía. La Librería ha dit...

Moltes gràcies a la persona anónima que dejó el enlace, y a tí por tu post! Ha sido una sopresa descubrirlo!
Un abrazo desde Mujeres & Compañía. LaLibrería...

anna gonzález batlle ha dit...

Gracias a vosotras, Mujeres&Compañía.

Ya sabeís,en el Mirador también teneís vuestro espacio.

Una abraçada des de Barcelona

Anna