Aquest matí he rebut un correu electrònic amb el títol d'aquesta entrada, enviat pel Xavier Duran a la llista de l'Associació Catalana de Comunicadors Científics (ACCC). Reprodueixo el cos del text després d'haver-lo traduït al català.
Marta Sanz-Solé, catedràtica de la Facultat de Matemàtiques de la Universitat de Barcelona, ha estat elegida presidenta de la Societat Matemàtica Europea (EMS, sigles en anglès) per al període 2011-2014. És la primera vegada que una persona de nacionalitat espanyola ocupa aquest càrrec, i també la primera vegada que aquesta persona és dona.
L'elecció ha tingut lloc al Consell General de l'EMS celebrat a Sofia (Bulgària) durant els dies 10 i 11 de juliol.
La Societat Matemàtica Europea, fundada el 1990, congrega unes 50 societats matemàtiques i 20 centres de recerca europeus. Té, a més, a uns 2.500 socis individuals. La seva finalitat és fomentar el desenvolupament de les matemàtiques europees en els seus múltiples aspectes. En particular la EMS estimula la recerca matemàtica i les seves aplicacions; assessora sobre educació matemàtica, i promou la projecció de les matemàtiques en la societat. Per això l'EMS actua com a interlocutora entre la comunitat matemàtica i les institucions acadèmiques, científiques i polítiques d'Europa, cooperant amb altres societats científiques internacionals.
En el seu nou càrrec, Sanz-Solé aspira a aconseguir "programes específics de finançament de les matemàtiques en els programes marc de la Unió Europea", així com a-entre altres coses-"incrementar l'atractiu de la professió per a joves amb talent per a les matemàtiques, posant condicions que facilitin el seu ingrés ".
Font: Ingenio MATHEMATICA (i-MATH): http://www.i-math.org
Sanz-Solé té una llarga trajectòria investigadora reconeguda a tot el món. És cap del grup d'investigacions en processos estocàstics de la UB i autora de més de 80 articles publicats a revistes científiques. Entre el 1997 i el 2004 va ser membra del comitè executiu de l'EMS i, des del 2007, és directiva del Centre d'Investigació Matemàtica de Barcelona.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada