Pàgines

dimecres, 5 d’agost del 2009

FEMINATA DESAFORADA



Després de llegir el darrer "APUNT" de la Carme Sánchez Martín em confesso públicament: sóc una feminata desaforada.

L'expressió la manllevo de l'acadèmic que ocupa la cadira T de la Real Academia Española, la que pule, limpia y da esplendor i tiene como misión principal velar porque los cambios que experimente la Lengua Española en su constante adaptación a las necesidades de sus hablantes no quiebren la esencial unidad que mantiene en todo el ámbito hispánico. L'acadèmic en qüestió és l'excel·lentíssim senyor Arturo Pérez-Reverte.


Per cert, de 43 Excmos. Sres. Acadèmicos de número actuales, només 3 (Ana Maria Matute, Carmen Iglesias i Margarita Salas Falgueras) són dones. És a dir, més del 93 per cent dels membres de la Real Academia Española són homes!!!

Pel que fa a l'altre exabrupte de l'acadèmic, tonta de la pepitilla, i utilitzant una de les seves expressions, ho deu ser su puta madre.

Arturo Pérez-Reverte, excorresponsal de guerra (un excel·lent experiodista) i escriptor, és pensa que té patent de cors. Creu que té permís per a atacar vaixells i poblacions enemigues. Per a l'acadèmic, les dones formen part de l'enemic. Arturo Pérez-Reverte és un masclista desaforat; s'ha convertit en un dels homes que odien les dones. Em sap molt greu.







1 comentari:

Griselda Balllester ha dit...

Ja li sabia alguna altra sortida d'aquestes a l'Arturito. Li havia llegit algun article, a ell i a en Javier Marias, dos intel·lectuals ben reconeguts però que semblen tenir algun problema amb les dones. Molt bo el comentari del blog de la Carmen Sánchez