Pàgines

dissabte, 22 d’agost del 2009

Sakineh Mohammadi, LA SEVA VIDA ÉS A LES NOSTRES MANS

La lapidació està concebuda per augmentar i allargar el sofriment de la víctima. La lapidació produeix una mort molt dolorosa i molt lenta. Es tracta d'escollir pedres d'una mida que causin dolor però que no siguin el suficientment grans per fer perdre el coneixement i matar la víctima amb rapidesa.

Aquest atroç procediment, que era utilitzat pels jueus per a matar les persones adúlteres, no s'introdueix a l'Islam fins el segle VII (dC). Una quarantena de països, tots de majoria musulmana, mantenen la lapidació per a castigar especialment les dones que mantenen relacions sexulas "il·legals"



Sakineh Mohammadi és una dona iraniana que ha estat declarada "culpable d'adulteri estant casada" i condemnada a morir lapidada. El seu advocat ha demanat que es revisi la causa. No se sap el temps que trigarà la Comissió d'Amnistia i Indult a fer-ho. El que si se sap és que si la Comissió no admet la petició de l'advocat, el risc que l'execució per lapidació sigui imminent és molt alt.

Per això, Amnistia Internacional ha organitzat una ciberacció per exigir les autoritats iranianes que no executin Sakineh Mohammadi i que aturin totes les execucions per lapidació.

La teva firma pot salvar la vida de Sakineh Mohammadi. No seria la primera vegada que s'han commutat condemnes a lapidació gràcies a la pressió internacional. Implica-hi a les teves amistats i familiars.