Pàgines

dijous, 10 de juny de 2010

DONA SORRA VÍDEO ART ACCIÓ


Aquest vídeo, que m'ha enviat una amiga (gràcies, Pilar), ja l'han vist més de 20 milions de persones. És l'obra guanyadora de la versió ucraïnesa del concurs Got Talent i està inspirada en la invasió i l'ocupació d'Ucraïna per les tropes nazis a la Segona Guerra Mundial

L'autora és Kseniya Simonova (Ксения Симонова), una jove ucraïnesa. Per a les seves creacions utilitza les seves mans i un element tan abundant i comú com la sorra.

Pintar amb sorra
Fins ahir no havia vist mai cap sand animation (animació amb sorra) ni en sabia res, però ja sabeu que tinc la "mania" d'informar-me abans d'escriure. Es tracta d'un art efímer, a mig camí entre la pintura i la performance, realitzat amb els dits sobre la sorra. D'una escena en surt la següent; la música de fons també intervé en el resultat. Es necessita una taula de vidre, llum, una videocàmera perquè el públic pugui veure el desenvolupament de les creacions.... i la xarxa per a difondre-les.Aquest vídeo és sobre una de les obres d'Ilana Yahav, una artista israeliana, que també m'ha impressionat. Ilana, dona i mare de militars israelians, hi reclama la pau.
------------------------------

Femitic 2010


Imaginació, una videocàmera... i la xarxa és el que també es necessita per a participar a la segona edició de Femitic, el festival de vídeos realitzats per dones organitzat per Dones en xarxa.

La presentació d'aquesta segona edició de Femitic va tenir lloc el passat dia 2 de juny . Vaig assistir-hi. Allà, de la ma de Carme Sánchez, vaig conèixer les dades de l'edició anterior: 120 vídeos presentats a concurs, 146.973 visites a la pàgina web de Femitic des de juny fins al desembre de 2009, amb un pic considerable durant el mes de la votació popular... Déu n'hi do!Els dos requisits imprescindibles que han de complir els vídeos per a poder entrar a concurs són: estar realitzats per dones i tenir com a tema la participació de les dones en qualsevol de les formes que prenen les tecnologies de la informació i la comunicació. En aquest enllaç trobareu les bases del concurs.

Més informació a:
Més dones a la xarxa [el mirador de les dones, 25 de juny de 2009]